Vaktbolag med väktare


När du äger ditt hemlarm, istället för att betala månadsavgifter, har du friheten att välja om du vill ha ett vaktbolag med väktare kopplat till ditt hemlarm eller inte.

På de flesta ställen i Sverige, förutom storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö, finns oftast inget vaktbolag med patrullerande väktare i närheten.

Från där du bor till närmaste patrullerande väktare kan det vara flertalet mil, och därmed allt från en halvtimmas till timmas bilfärd från att larmet inkommer till vaktbolagets väktare är hos dig. Det ger både inbrottstjuven och branden ett allt för stort försprång.

Sverige består till största del av sådana här områden. Där är det varken motiverat eller ekonomiskt försvarbart att betala månatliga avgifter till ett vaktbolag. Det är då bättre att äga sitt hemlarm och skapa en grannsamverkan mot brott. Hemlarm och grannsamverkan är något vi på Larmman gärna hjälper till med och stödjer.

Om ditt hemlarm utlöses är det bättre att familjemedlemmar och grannar får meddelande om larm, istället för ett vaktbolag. Ni kan själva uppmärksamma om pågående inbrott sker eller om inbrott har skett, samt om brand har uppstått om larmets brandlarm har utlöst. Vid händelse kan ni själva påkalla polis och/eller brandkår snabbare än att en väktare först ska hinna hem till dig.

Vaktbolag med väktare som komplement

I vissa fall kan det vara motiverat och försvarbart att ha ett vaktbolag med väktare som komplement.

Om ditt hemlarm utlöses kan meddelande om utlöst larm gå till dig, familjemedlemmar, grannar samt till vaktbolag med väktare. Om du, eller dina grannar, märker att inget har hänt kan ni meddela detta till vaktbolaget när de ringer. Om ni däremot uppmärksammar ett pågående inbrott kan både du påkalla Polisen istället för att väktare kommer. Om ni uppmärksammar brand, utfall larmets brandlarm har löst ut, kan du påkalla brandkåren.

Om däremot varken ni i familjen eller din grannar, som primärt mottar meddelande om larm, inte svarar på vaktbolagets telefonsamtal skickar de ut väktare till dig – som ett komplement. Tack vare en extra resurs i form av ett vaktbolag med väktare får ni ett extra skydd i de fall någon i din familj, eller dina grannar, inte är i närheten.

Hemlarm och grannsamverkan

Vi på Larmman stödjer och hjälper gärna till att samverkan mellan grannar. Några hushåll i närområdet, en hel gata eller kvarter, en by eller en samfällighet.