Trådlöst hemlarm tryggt via mobilnätet


Trådlöst villalarm

Med ett trådlöst hemlarm för din villa eller lägenhet behöver du inte dra kablar mellan larmets centralenhet och dess tillbehör – rörelsedetektorer, magnetkontakter, rök- och brandvarnare etc. Du slipper borra hål i väggar och golv. Du får även en frihet att placera dina detektorer precis där du själv vill.

Den enda kabel du behöver är ström till centralenheten, då de flesta energisnåla tillbehören drivs på batterier. Vissa larmtillbehör behöver dock av ström via vanligt vägguttag.

Dina andra utrymmen och byggnader

Tack vare ett trådlöst hemlarm kan du även, på ett enkelt och smidigt sätt, larma även andra områden, utrymmen och byggnader. Som källarförråd, vindförråd, fristående garage, uthus, gårdshus eller dylikt.

Våra villalarm har en räckvidd på cirka 80 meter vid fri sikt, mellan centralenhet och dess detektor. Vissa larmtillbehör har även längre räckvidd och då upp emot 300 meter. Vid behov kan du förstärka signalen och därmed förlänga räckvidden med hjälp av en signalförstärkare som tillbehör.

GSM-larm via mobilnätet

Många villalarm kopplas in via fasta telefonnätet (kopparnätet). Våra larm har fördelen att de är GSM-larm som kommunicerar med dig och din familj via vanliga mobiltelefonnätet.

Fördelar med ett GSM-larm

  • Säkrare mot sabotage, då mobilsignalen inte går att ”klippa av” på samma sätt som en telefonkabel.
  • Säkrare mot åska, då inte det fasta telefonnätet används.
  • Om du inte har fast telefoni kan du fortfarande använda ett GSM-larm. Till exempel i sommarstugan eller om du valt att frångå fast telefoni i hemmet.
  • Om du har IP-telefoni kan du fortfarande använda ett GSM-larm.
  • Inte bara hantera ditt larm på plats eller via telefon, utan även via SMS och app (iPhone och Android).
  • På många orter och områden i Sverige läggs det fasta telefonnätet ner, för att istället gå över till bredband och IP-telefoni. Ett GSM-larm fungerar oavsett vilken övrig teknik du har i din bostad.